Tuesday, 15 March 2016

Recipe | Lemon & Vanilla Cake


In Portuguese

Bolo de Limão e Baunilha! Mais uma sugestão deliciosa! Espero que gostem tanto como eu! =D

Ingredientes
  • 3 ovos
  • 3/4 caneca de açúcar extra fino
  • 3/4 caneca de farinha isenta de glúten (1 to 1 baking flour - Bob's Red Mill)
  • 1/2 caneca de óleo
  • 1/2 colher de chá de baunilha em pó crua (Puro Sumo)
  • 1/2 colher de chá de fermento
  • Raspa de 2 limões
  • Sumo de 1/2 limão
  • Para o icing: 4 colheres de sopa de açúcar em pó + 6 colheres de sopa de sumo de limão
Preparação
  1. Bater bem os ovos com o açúcar, a raspa de limão e a baunilha  até ficar cremoso;
  2. Juntar o óleo e bater de novo até ficar bem incorporado;
  3.  Juntar a farinha e o fermento. Mexer bem até a massa começar a formar bolhinhas;
  4.  Untar a forma com manteiga e porvilhar com farinha;
  5. Levar ao forno pré-aquecido a 180ºC durante +/- 40 minutos. 
  6. Retirar do forno, esperar por uns minutos até desenformar e colocar o icing por cima.

In English 

Lemon & Vanilla Cake! One more delicious suggestion! I hope you like it as much as I do! =D

Ingredients:
  • 3 eggs
  • 3/4 mug of gluten free flour (Doves Farm Self Raising)
  • 3/4 mug of caster sugar
  • 1/2 mug of sunflower oil
  • 1/2 dessert spoon of raw powdered vanilla (Puro Sumo)
  • Zest from 2 lemons
  • Juice from 1/2 lemon
  • 1 dessert spoon of baking powder
  • For the icing: add 4 soup spoons of icing sugar + 6 soup spoons of lemon juice. 

Method:
  1. Add the sugar, eggs, lemon zest and vanilla and stir very well until it gets creamy;
  2.  Add the sunflower oil and mix it very well;
  3. Add the flour and the baking powder. Mix very well until the dough starts forming bubbles;
  4.  Grease the cake form with butter and sprinkle it with flour;
  5.  Add the dough into the cake form and put it into the preheated oven at 180ºC  for +/- 40 minutes (the duration depends on the ovens - always have a look!! ;) )
  6. Take it out of the oven and wait for few minutes before adding the icing on top of the cake.







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